“Dodik se ne bi kofrčio da nema podršku Rusa, biće prvi komšija Miloševića”

Vijesti 16. feb 202221:06 > 22:01 3 komentara
Zlatko Lagumdžija (N1)

Milorad Dodik se "ne bi kofrčio i ispuhao bi kao balon da nema osjećaj da Rusija stoji iza njega u punom kapacitetu", kazao je bivši šef bh. diplomatije Zlatko Lagumdžija za N1.

“Onog trenutka kada Dodiku dođe stani-pani, kada siđe s vlasti, glavni cilj će mu biti da dođe do aerodroma Mahovljani i da ode u Moskvu. Ne treba puno nositi jer je tamo odnio sve što mu treba. Mislim da će tamo biti prvi susjed Miloševićeve familije, sina njegovog jer mu je supruga umrla. To je sve tamo jedno malo izbjegličko društvo na najvišem nivou koji će uživati sve blagodeti. I Putin je po tome jako poznat. I puno takvih Dodika stoji tako kako stoji, bori se do zadnjeg časa jer znaju da tamo imaju utočište”, rekao je Lagumdžija.

Istakao je kako je jako važno da je Zapada – EU i SAD – pokazao zajedništvo te da će upravo sljedeća tačka na dnevnim redovima biti rješavanje “balkanskog trbuha”, odnosno pitanja Zapadnog Balkana.

“Ovo je pravi trenutak da se to privede kraju (euroatlantske integracije, op.a.), da se završi priča sa RS i Srbijom. Mirno integrisanje BiH i Srbije u EU i pridruženje NATO-u. Ali prvo BiH pa onda Srbija”, zaključio je Lagumdžija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare