Dodik se nije priključio osmomartovskom maršu, otišao uz trubače (VIDEO)

Vijesti 08. mar 202413:07 0 komentara
N1

U Banjaluci se održava Osmomartovski marš pod sloganom 'Žene su ljute, više ne ćute!' Organizovalo ga je nekoliko organizacija i pojedinaca, a sve sa ciljem na ukazivanja na zastrašujuću statistiku nasilja nad ženama, kao i na druge brojke koje svjedoče neravopravnosti. Iako su učesnici marša, dok je on dijelio cvijeće sugrađankama, prošli i kraj predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, on je odlučio da put nastavi u pravcu u kojem su otišli trubači.

Učesnici Osmomartovskog marša okupili su se danas na platou kod Narodnog pozorišta Republike Srpske u 12 sati, odakle su nastavili šetju do Trga Krajine. Ukazali su na niz razloga za protest, među kojima su i: Ubistva 10 žena prošle godine, 7 pokušaja ubistava žena, činjenica da je od ukupnog broja prijavljenih slučajeva nasilja u porodici, u 2022. godini procesuirano samo 35% slučajeva…

Dok su sa poraznim brojkama na transparentima prolazili centrom Banjaluke, naišli su na Dodika koji je davao izjave medijima. Kratko potom predsjednik SNSD-a i RS je otišao za drugom kolonom – za trubačima.

Aktivisti nisu privukli pažnju ni članice Predsjedništva BiH, Željke Cvijanović, koja je pored njih prošla bez riječi.

Svi transparenti su na kraju marša ostavljeni na Trg Krajine kao poruka građanima i nadležnim.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!