Dodik: Trojka i SDA su isto, učinili su da BiH za nas ostane nemoguća i nepodnošljiva

Vijesti 29. aug 202422:45 0 komentara
F.Z. / N1

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, gostujući u dnevniku na Federalnoj televiziji poručio je, između ostalog, da ova stranka nije kriva za neusvojeni Plan rasta te da Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske "upada u živo blato iz kojeg se neće moći izvući". To je bio povod Dodiku da u svom stilu odgovori.

Podsjećanja radi, Izetbegović je, govoreći o Planu rasta rekao da se gledalo udovoljiti Dodiku bez obzira na to koju to štetu izaziva ističući pritom da “ako ikome trebaju ti milioni, onda je to on”.

“Dodik ulazi u živo blato iz kojeg se neće moći izvući. Američki ambasador će otići, ali je startovao jednu mašineriju u Washingtonu koja će, prije ili kasnije, samljeti ovo što radi Dodik”, procjena je Izetbegovića.

Izetbegović: Dodik ulazi u živo blato iz kojeg se neće moći izvući

Pretpostavlja se da je Dodika poprilično pogodila ovakva konstatacija budući da je objavio nešto dužu objavu na društvenoj mreži “X”.

“Zbog Izetbegovića i SDA cijela BiH je u živom blatu i niko više to ne može da iščupa. Privatizovali su svaku instituciju i sada njihovi nekadašnji kadrovi pokušavaju isto to da naprave. SDA je zlo koje nikada nije dozvolilo da BiH bude normalna zajednica. Zatrovali su sve svojom mržnjom protiv Srba i Republike Srpske. Njegovo likovanje nad činjenicom da se neki američki ambasador obračunava sa srpskim narodom i vrši pritisak kako bi posljedice osjetili i obični ljudi je sramno i ispod svakog nivoa je komentarisati takvu osobu”, počeo je Dodik.

Opet nije izoastavio priliku vrijeđati Bošnjake.

“Bošnjaci nikada nisu krili šta žele i da je njihov glavni cilj da uz podršku stranaca oduzmu sva prava Srbima i Hrvatima. Podmetnuli su Hrvatima Komšića i imali su isti plan i za Srbe, jer ako ćemo gledati poltronstvo i spremnost opozicije u Republici Srpskoj da podilazi Bošnjacima i strancima, između njih i Komšića nema nikakve razlike. Bakir nije krio ni da ima prijatelje u islamskom svijetu koji čekaju prave okolnosti da omoguće Bošnjacima da ostvare program iz Islamske deklaracije. Prijetio je i zveckao oružjem i sve to uz odobravanje stranaca. Za veći dio stranaca borba za dosljedno poštovanje Dejtonskog sporazuma za koje se RS zalaže bilo je opasnije od njegove zapaljive ratnohuškačke retorike”, tvrdi predsjednik bh. entiteta RS.

Poručio je da strancima nije smetalo “ni kada je Izetbegović javno izjavio da su za BiH problem i građani koji glasaju za Milorada Dodika i da treba i njih sankcionisati i cijelu Republiku Srpsku disciplinovati”.

“Te riječi i tu politiku Izetbegovića danas realizuje sadašnja američka administracija. Na kraju su i Amerikanci shvatili da je Izetbegović postao problem i za njih pa su postavili rasklimanu “trojku” kako bi lakše uticali na prilike i odnose u BiH. I sada imamo isti haos i istu krizu, a SDA i dalje aktivno doprinosi podizanju tenzija. Sav taj haos vidi se u Federaciji i nikada nismo dozvolili da se prelije u Republiku Srpsku. RS je stabilna i uredno funkcioniše uprkos svim pritiscima i bošnjačkom nastojanju da sve ovo vrijeme radi protiv Srba i podvaljuje razne laži”, nastavlja dalje Dodik.

Zatim je istakao da su za RS Trojka i SDA ista stvar.

“Učinili su da BiH za nas ostane nemoguća i nepodnošljiva. Izvor svih problema i sveg zla u BiH je antisrpska i antidejtonska politika koju zagovaraju Bošnjaci, a koju jedan dio Zapada podržava. Ta priča se ne može i neće održati jer ne odražava realnost ovog područja. BiH može opstati samo kao zajednica Srba, Hrvata i Bošnjaka, koja je sastavljena od RS i Federacije, i nikako drugačije”, mišljenja je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!