Dodik: Čestitam na velikoj pobjedi

Vijesti 21. feb 202121:11 > 21:31
N1

Nakon što je kandidat za gradonačelnika Doboja Boris Jerinić iz SNSD-a proglasio pobjedu održana je pres-konerencija na kojoj se javnosti obratio i lider SNSD-a Milorad Dodik.

Ja sam došao prije nepunih sat vremena u Doboj, moje kolege su tu nekoliko dana i sve je to dozvoljeno i spada u demokratski sistem ponašanja, osim pokušaja špekulacija koje su trajale sve ovo vrijeme u nastojanju da Doboj pokažu kao grad slučaj. Čestitam na velikoj pobjedi koja je trebala i morala da skine sve špekulacije u pogledu izbornog procesa. Hvala svima koji su predano radili na ovome. Bile su pripisivane razne stvari a danas vidimo pobjedu, fenomenalnu pobjedu našeg kandidata, i vidimo da su to bile lažne špekulacije“, rekao je Dodik.

Mi danas ovdje ponovo potvrđujemo integrisanost i potvrđujemo sve projekte – od bolnice, obilaznice, sportske dvorane, škola, vrtića i svega onoga što radimo i borbe za radna mjesta. Prvi rezultati za našu stranačku listu govore da će SNSD moći da formira skupštinsku većinu i imamo gradonačelnika koji će kao jedan tim na svemu tome raditi“, dodao je.

Dodik je u svome obraćanju zahvalio se i građanima Doboja, koji su kako je rekao, ovih dana gledali razne situacije.

Gledali su razne crne džipove koji su trebali da manifestuju nešto drugo, ali su se građani izdigli iznad toga. Niko sada ne može da tvrdi da je bilo nešto što je ugrožavalo fer i poštene izbore na kojima je pobijedio Boris Jerinić i SNSD će ostati privržen Doboju i vratit će svojom pažnjom Doboju za podršku koju je dao“, istakao je.

Ponovio je da je nesumnjiv bio pritisak da se “grad Doboj predstavi slučajem” te da postoje pobjednici i oni koji su poraženi. Lider SNSD-a je potcrtao da svi građani Doboja, bez obzira kako su glasali, trebaju da imaju benefite od ove pobjede.