Dodik: U Sarajevu koristim blindirani auto MUP-a RS jer se ne osjećam sigurno

Vijesti 30. mar 202216:37 > 19:11 10 komentara
N1

Nije pozvao da se vozila ugase, već na solidarnost tvrdi u razgovoru za N1 član Predsjedništva Milorad Dodik. Sam je tvrdi broj službenih vozila smanjio za 50%, no na direktno pitanje Adise Imamović koliko ih je bilo ranije, a koliko sada - izostao je odgovor.

Rekao sam da na ulicama ne vidim da su ljudi skloni tome da štede bez obzira na povećane cijene i da bismo svi u tome trebali, i država sa mjerama koje donosi, a i građani koji bi isto tako trebali imati svijest“, kazao je.

Na pitanje, da li je lično smanjio broj vozila Dodik je odgovorio: “Eto ja jesam za 50%”.

Na pitanje koliko je imao, a koliko sada ima službenih vozila Dodik kaže: “Ja se vozim u stranačkom autu, ne vozim se u državnom autu, moje prevozno sredstvo je stranački automobil koji je kupila stranka“.

O koloni automobila koja ga prati kaže on ne odlučuje.

Kada sam ovdje koristim blindirani auto MUP-a RS jer se ne osjećam u Sarajevu sigurno“, rekao je Dodik.

Ranije je član Predsjedništva BiH poručio da vidi da su svi u automobilima, da niko nije zaustavio automobil jer je cijena goriva povećana sa 2,30 na 3,20 KM.

“Svi voze automobile i svi se zadnji toga odriču. Ako je to toliki udar, prvo se ugasi motor je li tako? Pa se ne vozi onoliko koliko se vozilo”, poručio je ranije Dodik građanima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare