Dodik: U vremenu smo kada nema oklijevanja, Deklaracija je suštinski nacionalni dokument

Vijesti 08. jun 202413:21 2 komentara
Screenshot

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da deklaracija koja će danas biti usvojena "rehabilituje srpski nacionalni interes i da će svi biti ponosni na njeno usvajanje".

Dodik je ponovio da neće odustati od toga da se 15. februar obilježava i kao Dan Republike Srpske, a da 9. januar kao Dan nastanka Republike Srpske.

“Deklaracija je suštinski nacionalni dokument, dala je odgovore na mnoge izazove i na ono što treba činiti u budućnost”, rekao je Dodik na zajedničkoj sjednici vlada Srbije i Republike Srpske.

Dodik smatra da samo srpski državni i nacionalni interes nemaju alternativu.

“Deklaracijom se obuhvataju svi važni aspekti naših odnosa”, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da će deklaracija biti usvojena i skupštinama Srpske i Srbije, a odnosi na položaje i odgovore na najaktuelnija pitanja.

“Neki će misliti da to nije dobro, ali danas smo u vremenu kada nema oklijevanja”, rekao je Dodik i istakao potrebu da srpski narod rehabilituje svoju snagu.

“Ovaj Sabor nas povezuje sa onim što je uradio car Dušan kada je proklamovao i kazao ono što je nama bitno; da se moramo okupiti oko izazova koji su oko nas. Deklaracijom se obuhvataju svi važni aspekti naših odnosa”.

“Zajedno ćemo obilježavati 15. februar kao Dan RS, ali ćemo ostati privrženi činjenici da je Republika Srpska nastala 9. januara”, kazao je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare