Dodikov “srednji prst” zasjenio vijest da je saslušan u vezi vile na Dedinju

Vijesti 22. mar 202218:52 5 komentara

Kada pomislimo da smo u ovoj državi vidjeli sve - nismo. Nismo vidjeli srednji prst člana Predsjedništva Milorada Dodika.. Nismo do danas... A upućen je novinarima. Kako se pravda Dodik, samo pojedinim, iako su pred zgradom tužilaštva BiH bili i drugi, ne samo oni kojima je, navodno, upućen. Sramotan čin zasjenio je vijest da je Dodik danas saslušan u državnom tužilaštvu. Onom istom kojeg i dalje smatra neustavnim. A sporna je kupovina vile na Dedinju.

Kredit vrijedan 750 hiljada evra vraća, kaže uredno, podigao je u skladu sa zakonom. Iako su iz Tužilaštva saopštili da je pozvan u svojstvu osumnjičenog, kaže, saslušavan je kao svjedok. Tužilaštvo smatra neustavnim, ali i instruisanim, proces je kaže najavio britanski ambasador u BiH, a pročitao je i dio onoga što mu se stavlja na teret.

“Dakle pored Fielda, a imate to 11.2. na njegovom blogu najavu istrage koja se nekoliko dana kasnije dogodila, što znači da se radi o potpunoj instrumentalizaciji pravosuđa u BiH. Želim da kažem da je tužilac bio pristojan i njegovi saradnici koji su tu bili. Optužba za zloupotrebu položaja. Iskorištavajući svoj službeni položaj premijera RS, dana 14.5. sam otvorio račun kod Pavlović banke. To je moja zloupotreba položaja, da li predsjednik Vlade bilo čije ima pravo da otvori račun?”, kazao je Dodik.

Za slučaj koji se već sedam godina vuče po ladicama Tužilaštva BiH krivi su mediji, zbog čega je odlučio da im pošalje nedvosmislenu poruku, srednji prst.

“Moja reakcija na to je bila kada sam prepoznao novinare BN televizije sa kojima imam godinama takav odnos kakav imam, i onda sam to uradio iz tog razloga kakav imam, i zato sam to uradio. I to je moja poruka Avazu, a ovaj automobil je vozio Fahru Radončića, nije vozio mene. Ja sam išao svojim službenim automobilom”, kazao je Dodik.

Iz BN televizije poručuju, ne žele komentarisati. Iz Avaza pitaju:

“Zašto ste odjednom u tolikoj panici ako ste nevini? Zašto se toliko bojite pisanja „Avaza“ i još nekih medija, jer mi nismo ni sud ni tužilaštvo? Moramo vam nešto i poručiti, gospodine Dodik. Vaš novi primitivni napad na medije, ovog puta i na našu kuću, sigurno nam neće odrezati krila.”

Današnje obraćanje javnosti iskoristio je da još jednom optuži SDS i Mirka Šarovića da su dobili novac zarađen prodajom droge i to 3,5 miliona KM.

“I neke druge opstrukcije u Izbornoj noći, o nekim kriminalcima. Ja mu kažem, SDS mu kaže, Ako ima bilo kakva saznanja zna gdje to treba da podnese. Nije moguće da mu se omaklo jednom, to ponavlja tri puta. Mislim da to mora da dobije sudski epilog”, kazao je Dodik.

Priču o vili na Dedinju pokrenuli su upravo iz SDS-a još 2015. godine. Prema tadašnjim navodima Dodik je vilu platio u kešu, da bi kasnije fiktivno podigao kredit kako bi spriječio pitanja o porijeklu novca. Danas Dodik pita zašto vraća kredit ako je tako.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare