Dodikov uperen prst u novinare: “Ovo shvatam kao ličnu prijetnju”

Vijesti 12. sep 202315:50 0 komentara
N1

Izdajnici i plaćenici kojima će možda i zabraniti ulaz, tako je ponovo predsjednik RS Milorad Dodik okarakterisao novinare BN televizije.

Uobičajno pitanje i potpitanje novinarke Tijane Milinković naljutilo je naoko “smirenog” Dodika.

“Vi ste izdajnička televizija koja podriva Republiku Srpsku i dobija redovne mjesečne apanaže od Američke ambasade od kojih vam direktor ugodno i lijepo živi”, počeo je Dodik.

Sa povišenim tonom i uperenim prstom u novinarku, nastavio je i nakon potpitanja Milinkovićke gdje su dokazi za takve tvrdnje.

“Doći će i vama kraj. I vašoj podaničkoj i izdajničkoj politici izvještavanja usmjerenoj samo na satanizaciju Milorada Dodika. Samo petljate i lažete. Slobodni ste da radite i iznosite svoje stavove, ali onda dozvolite da vam Milorad Dodik kaže da ste vi jedna sramotna izdajnička struktura, koja apsolutno radi protiv interesa ovog naroda i da ništa ne čini u korist ovog naroda“, govorio je Dodik i još nekoliko puta ponovio da ga ne prekidaju i da može da izbaci novinarku i zabrani praćenje.

Na pokušaj novinarke da ponovo postavi pitanje i upozori na način komunikacije, Dodik je povećao decibele:

“Nemojte me prekidati. Pitali ste me fino, ja vam kažem vi ste stvarno bezobrazni. Eto, to je vaša televizija. Bezobrazna. I bezobrazno mi upadate u riječ. Kako vas nije sramota? Šta vi mislite, da bih ja ovdje trebao da vas trpim? Ja vas jedva gledam. Nemojte mi upadati u riječ, je li vam jasno?! Kada ja govorim nemojte mi upadati u riječ, ja sam slušao šta ste vi rekli”.

Dodik: Mi znamo šta branimo, oni ne znaju šta napadaju

Milinković za N1 kaže da će da nastavi raditi svoj posao kao i do sada, ali da nije ugodno stalno biti meta, kako su to novinari BN:

“Ovo nije prvi put da napada naše novinare, ali je možda prvi put da direktno uperi prst u mene dok mu se obraćam i postavljam novinarska pitanja, što shvatam kao ličnu prijetnju. Na kraju, bude mi ga i žao, jer nije bila dovoljna kriminalizacije javne riječi, s obzirom da nas nije uplašio, pa su počele otvorene i direktne prijetnje na novinare. Ja ću da nastavim da radim kao i do sada, profesionalno i u skladu sa novinarskim normama, te da svojim radom ukazujem na sve neregularnosti u našem društvu, kojih ima na pretek. I od svog posla da živim časno”, zaključila je novinarka Tijana MIlinković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!