Dodikova poruka Konakoviću i Severini

Vijesti 26. aug 202420:57 0 komentara
Twitter/Milorad Dodik

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik ocijenio je da ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković više liči na estradnog menadžera, a sve manje na političara, te da je pao na niske grane ako je za njega hrvatska pjevačica Severina oličenje istine.

“Ako je pjevaljka Severina, koja je slavu stekla u Srbiji, za njega etalon moralnosti i oličenje istine, pao je na niske grane. Istina, slični se sličnima raduju”, napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

Navodeći da razumije da je Srbija opsesija za Konakovića, Dodik je dodao da mu tu ne može pomoći.

“U svom očaju, Dino Konaković bi vjerovatno stao i na stranu Thompsona, samo zato što je riječ o nekome ko sije mržnju protiv Srba. Zato neka Dino i Severina pjevaju jedno drugom, `Virujen u te`”, naglasio je, između ostalog, Dodik.

On je dodao i da je o Severini najbolje rekla njegova kćerka koja je konstatovala da je “hrvatska pjevačica, koja sada prosipa priču o poštenju i pravdi, napokon nekom Srbinu rekla ne”.

Nakon što je Severinu na granici zaustavila srbijanska policija, te joj je poslije provjera dopušteno da uđe u Srbiju i ona je to odbila, Konaković je na mreži X napisao kako Srbija javnim ličnostima iz BiH i Hrvatske ograničava kretanje samo zato što govore istinu o  genocidu u Srebrenici.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Bonus video:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!