Dok Dodik novinare vrijeđa, oni u strahu od novih zakonskih rješenja

Vijesti 08. mar 202319:49 0 komentara
N1

Na jednoj strani novinari, na drugoj predsjednik Republike Srpske. S jedne strane političar, sa druge, kako ih taj isti političar naziva – spodobe. Dok se najavljenom kriminalizacijom klevete navodno bori za novinarsku stvar i pristojan javni prostor, Dodik istovremeno novinare vrijeđa i dodatno im prijeti.

Prvo je u žurbi Milorad Dodik stigao na Trg Krajine, da bude dio tradicionalnog osmomartovskog folkora. Onda je nakon prigodne čestitke ženskom polu iskoristio priliku i prije uvođenja drakonskih kazni za uvrede „opleo“ po novinarima koji su protiv kriminalizacije klevete.

„Mislim da oni koji su prekardašili u tome da stvaraju jednu nepovoljnu atmosferu žele da nametnu i sebe odbrane kao što je Vukelić i neke druge spodobe koje ovdje godinama lažu, petljaju, nameću ljudima, reketiraju i ne znam šta čine sada žele da novinarsku zajednicu kupe za sebe“, rekao je Milorad Dodik predsjednik RS.

A novinarska zajednica ili kako bi Milorad Dodik rekao, spodobe – pa čak i one kojima je praznik, a koje je predsjednik „počastio“ epitetom – dobili su primjer onoga što slijedi nakon što zakon „prođe“.

„S jedne strane tužilac neće prihvatati prijave protiv njega i on nema tu bojazan da će plaćati astronomske kazne, s druge strane tužilaštvo koje su sve međunarodne i domaće institucije rekle da je pod velikom političkom kontrolom će rado prihvatati i pokretati krivične postupke protiv novinara“, objasnio je Siniša Vukelić predsjednik Kluba novinara Banjaluka.

Više u prilogu Mladena Vujinovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!