Dok se Stanivukovć hvali, pozorište u mraku: Najčešće govori o projektima, ali nema građevinskih dozvola

Vijesti 15. maj 202421:12 0 komentara

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, u svakodnevnoj je interakciji s građanima. Najčešće govori o inftrastrukturnim projektima i socijalnim davanjima, za koje tvrdi da su najveća ulaganja u istoriji Banjaluke. Za to vrijeme, dio kulturne scene u gradu na Vrbasu - bez struje. Nezadovoljni građani ponovo pokucali na vrata GU tražeći ono što im se duguje.

Prije odboornika, ispred GU stigli su roditelji. Traže 180 maraka, za tri mjeseca neuplaćenih subvencija za privatne vrtiće. Traže i da im se ispuni obećanje da će isti biti uvećane. Tvrde, Izdvojenih, milion i 400 maraka iz budžeta, nije dovoljno. No, njihove pozive, kažu, četiri mjeseca GU ignoriše..

Đorđe Konjević, roditelj:

“Pokušaćemo evo danas da ih dozovemo da izađu iz tih kancelarija i da nam objasne plan i program kako misle to da nas ispoštuju, odnosno da izjednače te participacije”.

Vrlo brzo izašao je pred roditelje gradonačelnik. Rasprave, obećanja, rješenja……ali umjesto na stolu, nude se na hodniku.

Problem sa vrtićima u Banjaluci traje godinama. Duga je lista čekanja za javne. Cijenu privatnih roditelji negoduju. Izgradnja novih, najavljuje se godinama.

Upravo vrtić, prema RP prethodne administracije trebao je da bude izgrađen na ovoj lokaciji. Kupusište. Od pomenute ideje se odustalo da se ne bi kako su rekli se narušila zelena površina. Izmjenom RP, kako kažu u NF, gradiće se zgrada od 11 spratova.

Sve demantuje, prvi čovjek grada. Tvrdi na pomenutoj lokaciji biće isključivo Ćirilični park.

“Sve ono što je loše za grad i nije dobro ja ću to zaustaviti. I po ovom pitanju, zbog odfređenih špekulacija koje čujemo, ta vrsta regulacionog plana će biti zaustavljena“, naveo je Stanivuković.

Inače, gradonačelnik Banjaluke, više puta je optuživan da radi mimo RP i bez građevinskih dozvola, što je i sam priznao. Sve započete projekte: zgrade, kružne tokove, parkove naziva revolucijom i Decenijom uspjeha. No, dok se gradonačelnik hvali. Studentsko pozorište u mraku. Premijeru predstave dočekuju pod svijećama i lampama. A ako uz Gospodske krenete u banjalučku podrum scenu, pazite gdje stajete.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!