Doktor Stevanović: U RS negiraju genocid. Ne u moje ime, ja sam dio čovječanstva

Vijesti 11. jul 202320:15 0 komentara
N1

Na 28. godišnjicu genocida u Srebrenici, koji je počinjen u jula 1995. godine, u Memorijalnom centru Potočari danas su ukopani posmrtni ostaci još 30 žrtava.

Na svom zvaničnom Facebook profilu oglasio se Dragan Stevanović, poznati bh. doktor te član SDP-a.

“11.jula 1995. godine srpski četnički fašisti su u Srebrenici,organizovano i planski, uz znanje i pomoć organa vlasti RS i paradržave RS, počinili najteži ratni zločin,genocid nad zarobljenim Bošnjacima. Svjesni posljedica takvog zlodjela u kasnijim godinama su organi Rs opet potpomognuti organima RS premještanjem tijela ubijenih pokušali prikriti zločin”, naveo je.

Potom je dodao:

“Danas predstavnici Republike Srbije i entiteta RS, na istom zločinačkom tragu srpskih fašista, nastoje minimizirati i negirati počinjeni genocid.
Tim činom nanesena je i dalje se nanosi ogromna sramota onom dijelu poštenog srpskog naroda koji se gnuša i osuđuje genocid nad Bošnjacima. Fašisti i njihovi današnji sljedbenici moraju znati da to nisu činili i ne čine zbog nacionalnih interesa Srba već isključivo iz najcrnjih zločinačkih poriva svojstvenih fašizmu i stranih svakom normalnom ljudskom biću. Ne u moje ime. Jer ja sam dio čovječanstva i smrt svakog nevinog ljudskog bića je ubistvo i djelića mene. Pamtimo i nećemo zaboravljati a vrijeme, istorija i sudovi će,kao što je učinila sa izvršiocima zločina , i današnje negatore genocida i one koji veličaju zločince staviti na stub ljudskog srama.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!