Doktorica Kantonalne bolnice u Bihaću za N1 otkrila najnovije informacije o stanju povrijeđenog policajca

Vijesti 25. okt 202414:19 0 komentara
N1

Policajac Avdo Hasanović koji je ranjen sinoć u policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi kada ga je maloljetnik izbo nožem koji je prije toga usmrtio njegovog kolegu Ozrena Marana.

Zenaida Toromanović Mujkić, specijalistkinja Opće hirurgije u Kantonalnoj bolnici “dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću u kojoj je operisan policajac Hasanović za N1 je rekla da je on sinoć zaprimljen sa ubodnim ranama nakon čega je odmah premješten na hirurški operacioni odjel.

“Tu je urađena eksporacija povreda, potom je opserviran u jedinici inetenzivnog liječenja u večernjim do ranih jutarnjih sati. Nakon toga je prebačen na hirurški odjel i trenutno je stabilan i van životne opasnosti. Pacijent je svjestan i komunikativan i pretpostavlja se da će oporavak ići u povoljnom pravcu, ali sve je to nesvjesno budući da su povrede bile višestruke”, pojasnila nam je Toromanović Mujkić.

Podsjetimo da je povrijeđeni policajac, prema saznanjima N1, zadobio višestruke povrede u predjelu abdomena, povrede stomaka i povrede glave, a nakon što je pokušao onesposobiti maloljetnika koji je mahao nožem.

N1 saznaje: Maloljetnik policajca izbo tri puta, fatalan bio ubod u srce

Njegov kolega Maran je zadobio tri ubodne rane od kojih je bila fatalna ona u srce.

Kako saznaje N1 maloljetni E.S. (14) ušetao u policijski stanicu oko 20:40 sati. U tom trenutku dvojica policijskih službenika radila su na zabilješkama.

Ozren Maran primijetio je maloljetnika i upitao ga kuda je krenuo i nakon što je otvorio vrata od svoje službene prostorije i zadobio najmanje tri uboda nožem.

Ovo krivično djelo je okarakterisano kao terorizam. Maloljetnik je uhapšen, ali mu neće moći biti izrečena mjera zatvora jer je mlađi maloljetnik za kojeg su, prema Krivičnom zakonu FBiH, predviđene odgojne mjere.

Maloljetnik ne može krivično odgovarati za ubistvo u Bosanskoj Krupi, zakonom predviđena odgojna mjera

Vlada USK je danas zasijedala i donijela odluku da na dan sahrane ubijenog policajca bude proglašen Dan žalosti u USK.

Dan žalosti u USK bit će na dan sahrane ubijenog policajca: “Ovo je napad na državu”

Ministar unutrašnjih poslova USK je poručio da je napad na policiju napad na državu i da se moraju uložiti maksimalni napori da se zaštite i policijski službenici i građani.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!