Memišević: Dolazak Handkea podsjeća žrtve na sve što su prošle u “gradu lomača”

Vijesti 07. maj 202117:23 1 komentar
Bilal ef. Memiševič o dolasku Handkea
N1

Posjeta Petera Handkea Banjaluci i Višegradu je u kontinuitetu poricanje i negiranje onoga što se desilo u BiH, gornjem Podrinju i Višegradu, rekao je Bilal ef. Memišević, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice u Višegradu. S nepunih 18 godina ostao je bez oba roditelja koji su ubijeni u Višegradu. I sam je preživio ratne strahote.

“Gospodin Handke se drugi put pojavljuje u Višegradu. Drugi put poriče ono što se naočigled cijelog svijeta desilo. Višegrad je grad lomača, grad u kojem su se desili najveći zločini. Nažalost neko ko je odlikovan najvećim akademskim priznanjen, Nobelovom nagradom, stavio se na raspolaganje agresora i zajedno s njima negira ono što se desilo u gornjem Podrinju i BiH. Njegova ponovna posjeta i ponovni dolazak u BiH je ponovno podsjećanje žrtava na sve ono kroz šta su prošle u Višegradu i cijeloj BiH”, rekao je Memišević za N1.

Podsjetimo, austrijski pisac Peter Hadnke koji je poznat po podršci Miloševićevom režimu i negiranju genocida, došao u Banjaluku i Višegrad po pozivu Milorada Dodika i vlasti RS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare