Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli brine o 92 djece

Vijesti 04. jun 202115:49 0 komentara
N1

Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli dom je za 92 djece od kojih je 34 na baby odjelu. Direktor Sadik Ahmetović kazao je kako je dolaskom na ovu funkciju zatekao katastrofalno stanje u pojedinim prostorijama.

Fotografije svjedoče da je dio djece živio u vlazi. Zidovi i podovi su oronuli, a namještaj star i ishaban. U renoviranje je, prema njegovim riječima, uloženo 150.000 KM.

Prostorije Doma za djecu bez roditeljskog staranja sada izgledaju dostojno za ugodan život djece. Donacije su osigurale firme s područja Tuzlanskog kantona.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Fondacija tuzlanske zajednice u partnerstvu sa d.o.o. Menprom i JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja pokrenula su inicijativu pod nazivom „Za moje sretnije djetinjstvo“ s ciljem prikupljanja sredstava krajem februara. Akcija je urodila plodom.

“Djeca i Dom za djecu bez roditeljskog staranja ne mogu funkcionirati bez institucija. Svako dijete ima svoju šansu. Svako dijete, koje ovdje odrasta, želi pokazati daje jednako djetetu koje odrasta u porodici. I zašto novac iz budžeta ne uložiti tamo gdje je moralno, gdje je obaveza, gdje je društveno potrebno”, rekao je ranije Ahmetović.

Oko stotinu djece godišnje prođe kroz ovu ustanovu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!