Dominacija dijela anticiklone očekuje se od 14. do 17. februara: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje

Vijesti 12. feb 202413:52 0 komentara
F.Z./N1

Ciklon sa centrom iznad sjevernog Jadranskog mora sporo se premješta ka istoku i s pratećim frontalnim sistemima danas i sutra usloviće oblačno vrijeme s povremenim padavinama širom Bosne i Hercegovine, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) Bosne i Hercegovine.

Porast zračnog pritiska i dominacija dijela anticiklone očekuje se od 14. do 17. februara i u takvim sinoptičkim okolnostima, prognozira se stabilno vrijeme uz povremenu jutarnju maglu duž riječnih tokova te natprosječno toplo i sunčano vrijeme.

Prolazno pogoršanja uz slabe padavine izgledno je od 17. do 19. februara, a potom slijedi duži stabilniji period sve do pred kraj mjeseca. Od 25. do 27. februara izgledno je pogoršanje uz padavine, jači vjetar i pad vrijednosti temperatura zraka.

Do 25. februara izgledne su natprosječne srednje dnevne temperature za ovaj period, jutra prohladna sa temperaturama zraka od 0 do 5 u Bosni, u Hercegovini od 3 do 8 stepeni Celzijusovih. Danju u Bosni do 13, u Hercegovini do 16.

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, očekuju se od 26. februara. Minimalne temperature zraka od -2 do 3 u Bosni, u Hercegovini 1 do 6, maksimalne u Bosni do 9 u Hercegovini do 13 stepeni.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!