“Dovođenje Dodika pred sud je pokušaj Amerikanaca i Englezića da ga unište”

N1

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, stao je u odbranu Milorada Dodika koji u ponedjeljak treba da se pojavi pred Sudom BiH, zajedno sa Milošem Lukićem, direktorom Službenog glasnika RS, zbog odluke da se ne objavljuju odluje Visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta. Milanović kaže da međunarodna zajednica pravi štetu u BiH.

“To je pokušaj Amerikanaca i Englezića da ga unište i da onda valjda dovedu prave četnike na vlast. Dakle, ti ljudi rade isključivo štetu u BiH. Dodik je predstavnik srpskog naroda, izabran je legalno, pošteno. Njegova stranka je ubjedljivu pobjedu postigla. On je pobjedio za 30.000 glasova. Prste dalje od njega! Radi reda u Palestini i Ukrajini ako si u stanju.”, ističe Milanović.

Govorio je i o Komšićevim razmiricama sa ambasadorkom Izraela u BiH.

“Neka priča šta hoće. Pravo na samoodbranu nije pravo na masakr i na osvetu. To su neka Biblijska pravila koja smo prepisali od Židova, Muslimani od nas i Židova, Židovi od Babilonaca, Babilonci od Asiraca, Asirci od Sumerana. To su pravila osvete. I to je u našim knjigama”, kaže Milanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare