Dragan Bursać se izvinio zbog izjave da je otkrio Tomašicu

Vijesti 14. feb 202219:20 6 komentara
Dragan Bursać (N1)

Novinar Dragan Bursać izvinio se danas svima koje je uvrijedila njegova izjava u vezi sa otkrićem Tomašice, najveće masovne grobnice u Evropi nakon Drugog svjetskog rata.

Bursać je na nedavno održanom simpozijumu u Crnoj Gori kazao kako “nije ornitolog, ali se bavi ratnim zločinima” te je dodao kako je “otkrio najveću grobnicu Tomašicu nakon Drugog svjetskog rata…”

U današnjem izvinjenju kazao se kako njegovo “otkrivanje” ticalo medijskog predstavljanja najvećeg zla, najveće masovne grobnice u Evropi nakon Drugog svjetskog rata u Republici Srpskoj, a ne nikako na fizičko otkrivanja iste.

“Lapsus linguae s moje strane. Bilo je i tada te 2004. ljudi koji su iz RS-a izvještavali, ali je sve prošlo ispod radara. Kako god, u najmanju ruku sam se neprikladno, neadekvatno i netačno izrazio i to može biti predmet svakojakih tumačenja i spekulacija. Želim ih u korijenu sasjeći”, poručio je novinar.

I nastavio…

“Moje najdublje izvinjenje, prije svega ljudima koji su iskreno i predano radili da bi se Tomašica iznijela na svjetlo dana. Izvinjavam se prije svega novinarskom dvojcu Norborg i Percan, koji su medijski otkrili Tomašicu. Izvinjavam se silnim forenzičkom ekipama na njihovom trudu. Niti jednog jedinih trenutka mi nije palo na pamet da prisvajam tuđi trud i zasluge na terenu. Na kraju krajeva, posao svih nas je da svojim radom doprinesemo da se sazna za ovo zlo koje je krilo ljudske kosti. Kako god, nastaviću predano da se borim u cilju iznošenja stvari iz naše prošlosti sa ciljem potpunog saznavanja istine. Znam koliko je to teško, koliko se treba odricati i koliko ima posla na ovom putu. Hvala vam i prihvatite moje najdublje izvinjenje”, napisao je na kraju svoga posta na Facebooku novinar Dragan Bursać.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare