Dragan Stevanović imenovan za člana Upravnog odbora KCUS-a, oglasio se za N1: Neće odmah biti dobro

Vijesti 04. okt 202314:54 0 komentara
N1

Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu danas je i zvanično smijenjen. Ovu odluka je donesena na sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako je od ranije poznato očekuje se da ubrzo dođe i do smjene generalne direktorice Sebije Izetbegović.

Bitno je napomenuti da Upravni odbor čine predstavnici nekoliko kantona čiji se stanovnici liječe na KCUS-u.

Kako se špekuliše novi predsjednik Upravnog odbora bi trebao biti Benjamin Kulovac. Između ostalog, imenovani su navodno i Amela Kuskunović, Sabina Prevljak Pajić, Dragan Stevanović, Amel Pindžo.

Kako nam je nezvanično rečeno, u upravi su ostali i neki stari članovi. Potom, iz Zeničko-dobojskog kantona to je Dijana Štiljanin, iz Unsko-sanskog kantona Koldžo Čuturić, iz Srednjobosanskog kantona Martina Grgić.

U ime Federacije imenovani su Damir Šapina i Jasmin Šutković.

Dragan Stevanović za portal N1 je potvrdio da se nalazi na listi za Upravni odbor.

“Istina je. Iskreno da vam kažem prije pola sata sam i ja saznao za ovo. Imenovan sam ta vršioca dužnosti i to na dva mjeseca. Mora se nakon toga raspisati konkurs, prosto je takva procedura. Bio sam spreman da prihvatim kao neko privremeno rješenje dok se ne završi procedura. Također, rekao sam da pristajem pod uslovom da nema sukoba interesa jer sam penzioner i vijećnik. Provjerili su nekoliko puta i sve je uredu. To je sve što i ja znam”, kazao je Stevanović.

Na naše pitanje da li će smjenom Sebije Izetbegović uslijediti neka bolja rješenja za KCUS, Stevanović nam je kazao:

“Mislim da neće odmah sigurno biti bolje. Otvorit će se mogućnost da KCUS konačno ozdravi. To je jedan vrlo dugotrajan proces. Ne treba očekivati da će se odmah stvari postaviti na svoje mjesto. Tu treba i nekoliko godina da se stvari vrate na normalne, početne pozicije. U tome će biti vrlo važan menadžment KCUS-a, ali i da Vlada KS i FBiH konačno imaju jasan stav šta žele od KCUS-a. Kakav žele KCUS, a šta misle raditi sa Općom bolnicom”, kazao je za portal N1, Dragan Stevanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!