Dragičević: Indikativno je da se Asim Sarajlić interesuje zašto ja ovdje spavam

Vijesti 12. apr 202217:35 > 17:37
N1

Zamjenica visokog predstavnika Merian Berec posjetila je danas Davora Dragičevića, oca stradalog Davida, koji boravi 16. dan u šatoru ispred Tužilaštva BiH. Dragičević, kako je rekao, joj prenio da strpljenja više nemaju, ni on, ni Muriz Memić, te da je ovo zadnje upozorenje.

“Ono što sam iznio kao jedini zahtjev je što skoriji sastanak Christiana Schmidta sa Ifetom Feragetom, ne sa mnom i sa Murizom. Ove sedmice ili sljedeće da Ifet Feraget predoči sva svoja saznanja o korumpiranosti Tužilaštva i ostalih institucija vrha eniteta i države BiH”, istaknuo je Dragičević.

Poručio je da je ovo zadnje upozorenje svima iz međunarodnih institucija pred veliki skup koji će biti skup pravde. Taj skup, najavio je, očekuje se u maju.

“Nećemo pred Tužilaštvom, ići ćemo pred OHR, a ako treba doći ćemo i ispred Tužilaštva. Obićemo sve važne institucije”, rekao je.

Zadnja upozorenje međunarodnim institucijama

Kazao je i da je indikativno što je advokat Feraget danas rekao da se za njega raspituje Asim Sarajlić, zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine koji je donedavno bio i visoki dužnosnik SDA.

“Interesuje se zašto ja ovdje spavam i zašto će biti protesti, pa neka pozovu Advokatsku komoru BiH”, poručio je Dragičević.

Ponovio je da je ovo zadnje upozorenje svima u BiH, ali i međunarodnim institucijama.

“Šesnaesti dan boravim ovdje i čitava planeta zna zašto mi je dijete ubijeno od strane Republike Srpske”, zaključio je Dragičević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad