Drama u Blagaju: Šest osoba napalo mladića, skinuli mu majicu ”Red Army”

Vijesti 26. aug 202410:39 0 komentara
Bljesak.info

U nedjelju 25. avgusta u Malom polju kod Blagaja u večernjim satima došlo je do napada u kojem je šest osoba napalo trinaestogodišnjeg mladića. U Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrdili su kako se napad dogodio, te da su u toku istražne radnje

”Oko 22,30 sati u PS Mostar Jug obratio se R.E.(2010) i prijavio da su ga u blizini restorana ”LAKS” u Malom polju fizički napale 5-6 nepoznatih osoba, te mu skinuli majicu ”Red Army” i udaljili se u pravcu Sportskog rekreativnog centra Bunica”, navedeno je iz MUP-a HNK.

Nakon sinoćnjeg napada reagirao je i Gradski odbor SDA Mostar navodeći je ovo ”samo samo jedan u nizu upada i napada na civilno stanovništvo i maloljetnike, te da se zbog tog postavlja pitanje da li MUP HNK štiti huligane i nasilnike?”.

”Uzimajući u obzir da su ovakvi događaji sve češći, a da se počinitelji i njihovi nalogodavci gotovo nikada ne identificiraju, privedu niti procesuiraju, javnost s pravom postavlja ovo pitanje. S obzirom na neefikasnost MUP-a HNK u cilju identificiranja i privođenja osoba koja su počinitelji više istih krivičnih djela, pozivamo FUP, OSU i SIPU da se aktivnije uključe te da zaštite sve građane Mostara od huliganskih i divljačkih grupa, kako bi se spriječila bilo kakva dalja eskalacija, jer se sve češće u javnosti spominje samoorganiziranje građana. Najveća odgovornost je svakako na organima MUP-a HNK od kojih očekujemo konkretne reakcije i aktivnosti”, navedeno je u saopćenju ove stranke.

Podsjetimo, sredinomavgusta su tri mlađe muške osobe, od kojih je jedna maloljetna, ozlijeđene u parku u naselju Opine, nakon što su fizički napadnuti od strane tri nepoznate muške osobe. I taj se incident vezao za sukobe navijačkih skupina, iako službeno ništa nije bilo potvrđeno. Isti dan, 15. avgusta po riječima očevidaca dogodio se incident na vrhu Ulice kralja Tomislava, a kako su javili na vrhu Avenije u jutarnjim satima došlo je do tučnjave skupine muških osoba.

Također, protekle sedmice je zabilježen i napad u selu Baćevići pokraj Mostara gdje je veća skupina muškaraca napala djecu koja su odljepljivali naljepnice uvredljivog sadržaja. Nakon vijesti o napadu u ovom selu, svoj posjet najavio je i ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić koji je posjetio Baćeviće danas.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!