Dramatična situacija u Butmiru: Voda došla do kućnih pragova (FOTO)

Vijesti 05. nov 202108:56 0 komentara
Facebook

Poplave koje su donijele jučerašnje padavine širom BiH prouzrokovale su dramatične situacije i prizore na više lokacija.

Posebno je dramatično na području Jablanice i Istočne Ilidže, ali i Butmira.

Naime, kako se može vidjeti na fotografijama objavljenim na Facebooku, voda je došla do kućnih pragova.

 

Prema informacijama Federalne uprave civilne zaštite, Ilidža u FBiH je također najpogođenija. Otes u Kantonu Sarajevu je potpuno odsječen. Poplavljene su kuće.

Haotično stanje od jučer je i kod Jablanice.

Opština Istočna Ilidža na zvaničnoj Facebook stanici izdala je vanredno saopštenje u kojem se obavještava lokalno stanovništvo da su noćašnje kiše i bujice lokalnih rijeka i potoka na mnogim mjestima već izazvale poplave ili prijete da izazovu.

Trenutno su najugroženija sljedeći dijelovi koji su već poplavljeni: u Kasindolu Bojovića most i most kod škole, u Kotorcu Grbavička ulica, ulica 9. januara, Ravnogorska – prema pečenjari “Stanković”, u Donjem Kotorcu Novakovića ulica.

U Vojkovićima je u prekidu most u Krupcu, a ugrožen je dio naselja kod restorana “As”.

“Mole se stanovnici da ne prave nepotrebnu gužvu u saobraćaju, a preporuka Kriznog štaba Opštine je da se djeca ne spremaju u vrtiće i škole. Obavještavamo sve koji mogu i žela da se uključe u akciju spašavanja da je Opština obezbijedila vreće i pijesak. Broj Civilne zaštite za koordinaciju akcije je: 057/316-027”, poručeno je iz Opštine Istočna Ilidža.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!