Državljani BiH iz Gaze stižu na sarajevski aerodrom: Dočekale ih porodice i građani, Sumeja mališanima donijela slatkiše

Vijesti 20. nov 202315:21 1 komentar
F.Z./N1

Državljani BiH i njihovi srodnici iz Gaze sletjeli su konačno na Međunarodni aerodrom Sarajevo. Na aerodromu su ih dočekali članovi porodice i građani. Trenutno prolaze pasošku kontrolu.

Sumeja Hadžić Jusufović ne dočekuje nikoga od članova porodice. Suosjeća se, kaže, sa svima njima i ponijela je slatkiše za najmlađe.

“Suosjećam se već 40 i više danas njima, to svakodnevno pratim. Boli me jako. Radim ono što mislim da mogu najviše. Pripremila sam slatkiše za djecu, pomažem koliko mogu. Mislim da se bosanski narod može suosjećati s njima jer smo i mi bili izbjeglice nekada. Trebamo da pomognemo i svako ko ima humanosti neće zažmiriti na njihovu patnju”, kazala je Sumeja za N1.

F.Z./N1

Saleh el-Barawy, koji je rođen u Gazi, a u Bosni i Hercegovini živi već 12 godina, dočekuje 11 članova porodice. Dio njegove rodbine stići će u 15, a drugi dio oko 20 sati večeras.

“Ostala mi je sestra, muž i dvoje djece, ali ambasador obećava da neće biti problema. Najbitnije je da su na sigurnom u Kairu. Hvala Bosni što se izborila da ljudi budu na sigurnom”, rekao je el-Barawy.

N1

Zahvalio se i ambasadoru BiH u Egiptu koji im je dao snagu da ne odustanu, ali i Vijeću ministara BiH koje je donijelo odluku o prijemu ovih ljudi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare