Državljanin Srbije imao spolni odnos sa djetetom, uhapšen na putu prema Crnoj Gori

Vijesti 17. mar 202411:51 0 komentara
F.Z./N1/ilustracija

Državljanin Srbije čiji su inicijali J.M. (32) uhapšen je u mostarskom naselju Vrapčići zbog sumnje da je počinio krivično djelo "spolni odnos s djetetom", potvrdio je portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

“Patrola policije postupajući po depeši MUP-a Kantona Sarajevo, Policijska uprava (PU) Hadžići, na pijaci u naselju Vrapčići pronašla je državljanina Srbije J.M, kao i maloljetnu M.A. (14) koja se udaljila od kuće bez znanja roditelja“, rekao je Marić.

On je dodao da je J.M. osumnjičen za počinjeno krivično djelo “spolni odnos s djetetom”, Krivičnog zakona Federacije BiH.

Maloljetna M.A. iz naselja Pazarić, opšina Hadžići, 13. marta udaljila se od kuće u nepoznatom pravcu.

Policijski službenici Odjeljenja krim-policije PU Hadžići i Trnovo odmah su reagovali te došli do saznanja da je maloljetnica od nepoznate osobe navedena da se udalji od kuće zbog sklapanja braka.

Policijski službenici došli su do saznanja da je riječ o državljaninu Srbije M.J. koji je putem društvenih mreža naveo M.A. da se udalji od kuće zbog sklapanja braka.

Brzom reakcijom policije M.J. je lociran, kao i maloljetnica. Oni su se u tom trenutku nalazili u Mostaru i bili na putu ka Crnoj Gori.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!