Državna imovina crvena linija i za SDS

Vijesti 22. okt 202411:25 0 komentara
N1

Negativne reakcije zbog preglasavanja u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine oko pitanja državne imovine nižu se i danas u Republici Srpskoj. Preglasavanje kao i nametanje rješenja nije prihvatiljivo ni za SDS, kaže predsjednik te stranke Milan Miličević.

”Državna imovina je crvena linija ispod koje niko u Republici Srpskoj ne bi smio ići. To je pitanje budućnosti Republike Srpske i očuvanja dejtonske strukture BiH. Dva člana Predsjedništva BiH, Denis Bećirović i Željko Кomšić su izašla iz ustavom propisanih nadležnosti Predsjedništva BiH. Zato očekujem od Nebojše Radmanovića i Nikole Špirića, kao članova kolegijuma Predstavničkog i Doma naroda PS BiH, da ne dozvole da Кomšićev i Bećirovićev zakon uđu u dnevni red sjednica jer je riječ o aktu čiji predlagač nije ovlašćen za predlaganje takvog zakona”, rekao je Miličević reagujući na jučerašnje usvajanje Zakona o državnoj imovini preglasavanjem u Predsjedništvu BiH.

Praksa preglasavanja je, kaže on, viđana i ranije, ali posljednji primjer je, tvrdni, rušenje Ustava, jer se u Predsjedništvu uz preglasvanje usvajaju akti koji nisu nadležnost te institucije.

“Njihov cilj je jasan – žele da aktuelizuju određene teme, nadajući se međunarodnom intervencionizmu”, rekao je on.

Miličević tvrdi kako RS ima pravo na svoju imovinu koje joj je, tvrdi, dato Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Nikakvi pritisci i ucjene to neće promijeniti, bar što se tiče SDS-a. Ukoliko vlast u Republici Srpskoj pokuša da pravi trule kompromise, neka znaju da to nećemo dozvoliti. Ono što nam je dao Dejton, niko nam ne može oteti”, zaključio je Miličević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!