Državni zastupnici predali zahtjev za hitno sazivanje sjednice o ukidanju akciza

Vijesti 20. sep 202211:23 0 komentara
N1

Saša Magazinović (SDP), državni parlamentarac objavio je na Facebooku dokument sa potpisima zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, a u kojem se zahtjeva da se održi hitna sjednica Predstavničkog i Doma naroda PS BiH na kojoj će se potvrditi ukidanje akciza na gorivo.

Magazinović je podsjetio da ta hitna sjednica nikada nije sazvana.

“Kako smo i obećali, predali smo potpise zastupnika – zahtjev za hitno sazivanje sjednica i Predstavničkog i Doma naroda. Danas je 195-ti dan borbe za jeftinije gorivo! Nadam se da će razum prevladati nad bahatošću i bezosjećajnošću. 9. marta, na prijedlog kluba SDP-a, je Predstavnički dom usvojio zakon kojim se ukidaju akcize. Umjesto da je tada posao završio i Dom naroda, razvlačen je proces da bi se danas vratili na naš tekst koji je konačno usaglašen”, naveo je Magazinović.

Dodao je da ta sjednica treba trajati 10 minuta.

“Nema rasprave. Samo da potvrdimo odluku. Toliko valjda mogu uraditi”, poručio je Magazinović.

Zahtjev je upućen predsjedavajućem Predstavničkog doma Parlamenta BiH Nebojši Radmanoviću, a pored Saše Magazinovića (SDP) potpisali su ga sljedeći zastupnici: Nermin Nikšić (SDP), Zukan Helez (SDP), Nada Mladina (SDP), Denis Zvizdić (Narod i pravda), Jasmin Emrić (NES), Branislav Borenović (PDP), Mirko Šarović (SDS), Edita Đapo (SBB), Aida Baručija (BH inicijativa Kasumović Fuad), Predrag Kojović (Naša stranka), Damir Arnaut (Naša stranka), Marijana Marinković Lepić (Naša stranka) i Dragan Mektić (SDS).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!