Duga zadržavanja na izlazu iz BiH na prelazima: Velika Kladuša, Gradiška i Doljani

Vijesti 08. jul 202414:12 0 komentara
BHAMK

Duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradiška i Doljani. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila protiče uz kraća zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

GP Maljevac (HAK)

Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

GP Izačić (BIHAMK)

U znak počasti prema svim žrtvama srebreničkog genocida, iz Bihaća prema Srebrenici, kreću se maratonci i biciklisti (trenutno na dionici Bosanski Petrovac- Ključ).

Pročitajte još: Savjeti Bisere Hašimbegović: Koje granične prelaze koristiti kada putujete u Hrvatsku, Crnu Goru i Srbiju i kada su najmanje gužve

Planirano je da do večeras dođu u Jajce, gdje će prenoćiti. Mole se svi vozači da u trenutku prolaska biciklista i ultramaratonaca voze oprezno i sporije.

GP Gradiška (BIHAMK)

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

GP Slavonski Brod (BIHAMK)

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, navodi se u izvještaju BIHAMK-a o stanju na putevima u 13.30 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!