Džaferović i Komšić čestitali Bajram: Različitosti treba da budu naše bogatstvo

Vijesti 19. jul 202113:21 > 13:42 0 komentara
FENA

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice BiH Huseinu ef. Kavazoviću u povodu Kurban-bajrama.

“Vama i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, domovinskim zemljama i dijaspori čestitam Kurban-bajram. Vrijeme Kurban-bajrama je vrijeme kada obnavljamo svijest o značaju podnošenja žrtve u ime višeg cilja, te jačamo našu duhovnu snagu kako bismo spremniji dočekali iskušenja koja su pred nama. Neka i ovaj Kurban-bajram prođe u duhu stare bosanskohercegovačke tradicije multikulturalizma. Neka muslimani provedu bajramske dane sa svojim najmilijima, u zdravlju i rahatluku, i neka podijele radost sa svojim prijateljima i komšijama”, kaže se u čestitki, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić uputio je u povodu nastupajućeg praznika Kurban-bajrama iskrene čestitke poglavaru Islamske zajednice u BiH reisu-l-ulemi Huseinu efendiji Kavazoviću, muftijama, imamima i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u našoj zemlji i u svijetu

„Sreću, dobro zdravlje, mir i blagostanje neka donese ovaj veliki praznik Kurban-bajram Vama i Vašoj porodici. Kurban-bajram je prigoda da se zbližimo, njegujemo tradiciju i običaje, da vratimo nadu u bolje sutra i budemo solidarni.  Kulturne različitosti treba da budu naše bogatstvo i ponos svih nas, bez obzira na vjeru i naciju. Treba da nas povezuju, a ne da nas razdvajaju. Budimo primjer drugima u izgradnji kvalitetnijeg, prosperitetnijeg i pravednijeg društva. Uz želju za dobro zdravlje i porodičnu radost, upućujem najiskrenije čestitke Vama, muftijama, imamima i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u našoj Bosni i Hercegovini i u svijetu. Bajram Šerif Mubarek Olsun!“, napisao je Komšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!