Džaferović: To je najobičniji primitivizam

Vijesti 31. okt 202115:31 3 komentara
FENA

Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, reagovao je na izjave Milorada Dodika. Prokomentarisao je to što Dodik konstantno umjesto termina "Bošnjak" koristi termin "musliman". Istakao je kako je to "najobičniji primitivizam".

“Svoditi jedan narod samo na nivo vjerske grupe je najobičniji primitivizam. Oduzimati pravo postojanja kao političkom narodu, negirati njegovo historijsko ime, to mogu samo kažem primitivci i nekulturni ljudi. Meni nikada ne bi palo na pamet da bilo koji narod, bilo gdje na svijetu svodim samo na nivo vjerske grupe. To naravno neće proći ni Dodiku, koje je to licemjerstvo kada se kaže da se poštuje Dejtonski mirovni sporazum, da se poštuje Ustav BiH, a tamo jasno piše da su Bošnjaci konstitutivan narod, a onda taj narod negirati. Njemu njegovo, a nama naše ponašanje. Mi nismo nikada bili prmitivci, uvijek smo čuvali univerzalne civilizacijske principe”, zaključio je Džaferović.

Podsjetimo, Džaferović je jutros na sesiji Kruga 99 komentirao političku situaciju u BiH kazavši da se nalazimo u najtežoj krizi od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali je naglasio da nema sumnje u tom da će BiH tu krizu prevazići.

Kompletnu sesiju Kruga 99 pogledajte u videu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare