Dženan Imamović izgubio 9 članova porodice: Preživio je samo mali Edi, Božijom voljom (VIDEO)

Vijesti 09. okt 202414:40 0 komentara
N1

Dženan Imamović iz Jablanice izgubio je devet članova porodice. Brata, sestru, njihove supružnike i njihovu djecu. Mali Edi je jedini preživio.

Za dvoje još traga, kaže Dženan dok pokušava da od kamere sakrije suze u očima. Najmlađi član porodice, Edi, koji je, kaže, čudom pronađen, u svemu ovome jedina je svijetla tačka.

Sestru, zeta, sina joj i nevjestu. Zatim, brata, sina mu, ženu, kćerku i zeta koji su zajedno živjeli tu.“, rekao je vidno potresen Imamović.

I sam je vidio tijelo sestre koje viri iz ruševina. Njeno tijelo je iskopano, a traga za još jednom sestrom i za bratićem.

Kuća mu je ostala, ni sam ne zna kako.

“Drveće je amortizovalo nekako udar. Babo je od kamne pravio 1960-ih. Bratova kuća je bila isto dobro urađena, sada je nema, kao da je nikada nije ni bilo. Tek sada vidiš koliko si bio sretan…”, kazao je Imamović za N1.

Kaže teško mu je što više nikoga nema. Komšije su otišle. Uprkos svemu, planira da ostane zbog “babovog hatra”, ali nije siguran da će iko više ostati.

Inače, dobri ljudi i prijatelji nesretnog čovjeka pokrenuli su akciju prikupljanja pomoći kako bi lakše prebrodio sve nedaće koje su ga snašle.

Sve informacije o poplavama pratite na našem LIVE blogu. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!