Eichhorst u posjeti BiH, sutra odaje počast žrtvama genocida u Srebrenici

Vijesti 10. jul 202313:26 0 komentara
F.Z. / N1

Generalna direktorica za Evropu u Službi za vanjske poslove Evropske unije, Angelina Eichhorst boravit će u posjeti Bosni i Hercegovini od 10. do 12. jula, a sutra, 11. jula, će posjetiti Memorijalni kompleks Srebrenica-Potočari gdje će odati počast žrtvama genocida.

Tokom posjete, Eichhorst će se sastati i sa članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućom Vijeća ministara BiH, ministrom vanjskih poslova BiH, liderima političkih stranaka vladajuće koalicije i opozicije na državnom nivou, komandantom EUFOR-a, visokim predstavnikom i ambasadorima zemalja članica EU i ključnim međunarodnim partnerima, navodi se u saopćenju delegacije Evropske Unije u BiH. Na sastancima će se razgovarati “o aktuelnoj političkoj krizi u Bosni i Hercegovini i preusmjeravanju političke energije na konkretne reforme koje će unaprijediti kvalitet života u BiH i omogućiti napredak na evropskom putu“.

Posjeta Eichhorst također će pripremiti teren za prvo Vijeće za stabilizaciju i pridruživanje EU i BiH nakon dvije godine, zakazan za 19. juli, kada će se predsjedavajuća Krišto, zajedno za zamjenicima, u Briselu sastati sa visokim predstavnikom Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnost, Borrellom“, navodi se.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!