Ekološka bomba u Drvaru: Ako ne ugasite vatru, blokiraćemo deponiju (VIDEO)

Vijesti 12. sep 202315:11 0 komentara
N1

Ako nadležni ne ugase vatru koja danima gori na deponiji u selu Zaglavice kod Drvara, mještani kažu ništa im ne preostaje nego da blokiraju deponiju, pa neka svo smeće ostane u gradu u Drvaru.

Upozoravali su u više navrata posljednjih mjesec dana na ekološku katastrofu koja prijeti stanovništvu. Poziv na blokadu je upućen mještanima koji žive u Vrtoču i Bastasima.

Pričaju da opštinska vlast pokušava relativizovati ozbiljnost situacije i odgovornost prebaciti na Vladu Kantona 10. Kantonalna vlada, dodaju danima nije pružila nikakvu podršku mještanima ugroženim požarom niti je preduzela mjere da se vatra na deponiju ugasi.

Pored predsjednika mjesne zajednice Zaglavica Petra Pećanca koji je na alarmantno stanje upozorio i na Facebooku, oglasila se i aktivistica Živana Sabljić.

Za N1 kratko kaže: “Pomagajte, jer priroda je jedino što je ostalo Drvaru.”

Kako izgleda sitaucija na zapaljenoj deponiji, pogledajte u videu:

Inače, Zavod za javno zdravstvo kantona 10 iz Livna, dopisom je nakon prijave mještana da smeće gori u blizini porodičnih kuća, obavijestio načelnicu Drvara, sanitarne inspektore, ali i kantonalno ministarstvo zdravlja da je “visoka koncentracija gorućih plinova, dima i neugodnog mirisa štetna za zdravlje ljudi”, te su zahtijevali da se preduzmu hitne mjere.

N1
N1
N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!