Zvizdić: Bez obrazovanja i inovacija nema društva znanja

Ekonomija 03. nov 201715:54 > 15:58
N1

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić posjetio je danas u Sarajevu konferenciju "Sarajevo Unlimited 2017".

U okviru posjete, Zvizdić je obišao učesnike, mlade inovatore te razgovarao s njima. Kazao je kako su utisci izvanredni te prenio čestitke organizatorima i mladim ljudima koji su došli na ideju ovakve organizacije. Pozvao je sve one koji imaju moguććnosti i kapacitete da pokrenu određene investicije da posjete ovaj sajam inovacija. Dodao je kako već par godina surađuje na ovom projektu, te kako su ovo događaji koji daju i bude dodatni optimizam, te kako je prilika za sve one koji želi osjetiti novi optimizam upravo ovaj događaj.

N1

“Bez adekvatnog obrazovanja, bez pravih znanja i iskustava, bez naučno-istraživačkog elementa, bez inovacija ne možemo govoriti o društvu znanja, ne možemo govoriti o naprednom društvu ni o ekonomskom razvoju. Ovi mladi ljudi zaslužuju podršku i sve ćemo uraditi što se tiče nivoa BiH da i dallje podržavamo ovakve i slične manifestacije i stvaramo ambijent koji će omogućiti da svoje ideje pretvore u realne i konkretne projekte koji mogu imati i jednu komercijalnu proizvodnju odnosno primjenu u samoj praksi”, rekao je Zvizdić.