Zvizdić pokrovitelj projekta '100 najvećih u BiH'

Ekonomija 07. aug 201816:06 > 16:13
Poslovne novine

Dodjela priznanja u okviru Projekta ''100 najvećih u BiH'', koji 31 godinu organiziraju Poslovne novine, bit će upriličena u septembru, a ove godine pokrovitelj je i predsjedavajući Vijeća ministra BiH Denis Zvizdić.

Organizatori navode da će se i ove godine, tradicionalno, okupiti najuspješniji privrednici iz BiH te da ovaj događaj na najbolji način oslikava stanje domaće privrede.

“Zaista nam je drago što smo među onima koji su prepoznali važnost ovog projekta i što smo kao pokrovitelj podržali izbor najvećih, najuspješnijih i najboljih bh. kompanija, koje potvrđuju da se u BiH može graditi i razvijati uspješan biznis”, rekao je Zvizdić.

Zvizdić je zahvalio Poslovnim novinama na projektu, navodeći da afirmira uspješne kompanije, ali i pozitivno, transparentno i odgovorno poslovanje. Dodao je da raduje činjenica da su ažurni finansijski izvještaji iskorišteni kao baza za istraživanje i dobijanje podataka za potrebe projekta.  

“Projekt šalje važnu poruku ekonomskoj zajednici i podstiče nas sve zajedno da budemo još bolji i da damo dodatni doprinos razvoju bh. ekonomije i društva”, naveo je Zvizdić.

Projekat ”100 najvećih u BiH” godinama podržavaju Vanjskotrgovinska komora BiH, Vijeće stranih investitora u BiH, Privredna komora Federacije BiH, Privredna komora Republike Srpske, Addiko banka i drugi, saopćeno je iz Poslovnih novina.

Projekat se realizira u više faza čiji je cilj pokazati da u BiH ima uspješnih kompanija koje su priznate na domaćem i svjetskom tržištu. Rang-liste najboljih po ukupnom prihodu, dobiti, izvozu i investicijama gotovinskog toka bit će objavljene u godišnjaku poslovnih uspjeha – specijalnom izdanju Poslovnih novina – 100 najvećih u BiH, čemu će prethoditi višemjesečna medijska kampanja, pres-konferencije, panel diskusija pod nazivom ”Izazov izvoza” u Sarajevu, kao i gala svečanost dodjele priznanja za najuspješnije kompanije, navode iz Poslovnih novina.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.