Forbes u BiH: Nezaobilazna destinacija za poslovnu zajednicu

Ekonomija 06. dec 202314:00 0 komentara

Portal Forbes u Bosni i Hercegovini se, za samo 20 dana postojanja, pozicionirao kao ključni izvor informacija za poslovnu i društvenu zajednicu zahvaljujući pokretanju značajnih tema, promociji regionalnog uspjeha, inovacija i preduzetništva, ali i zanimljvom sadržaju i popularnim listama.

Forbes je brzo izazvao brojne pozitivne reakcije među biznis liderima, investitorima i poduzetnicima, ali i predstavnicima akademske zajednice pružajući im relevantne informacije, analize i ekskluzivne intervjue s ključnim akterima regionalne ekonomske scene.

“Dolazak Forbesa je izuzetno bitan u kontekstu otvaranja novih ekonomskih tema. Trebamo drugačije perpektive ekonomskih tema i na tom polju Forbes ima vrijedno iskustvo. Posebno je bitno naglasiti značaj tržišnog procesa i slobode poduzetničke inicijative, a što je u skladu sa vrijednostima Forbes izvještavanja”, ističe ekonomski analitičar Admir Čavalić povodom dolaska Forbesa na tržište BiH.

Najpopularniji sadržaji su originalne priče koje donose novinari Forbesa, kojima se dokazuje da čitaoci vole pročitati prave ljudske priče o uspjehu. Naš intervju sa doktorom Kenanom Arnautovićem jedan je od najčitanijih širom regije. Izdvojile su se i naše priče o ženama koje pomjeraju granice, istraživanje o stavovima mladih, ekskluzivni intervju sa digitalnim mogulom Jasminom Alićem ali i istraživanje o vizama. Naše ekskluzivne priče citirane su od strane ostalih medija u Bosni i Hercegovini.

“U jednoj eri bježanja stranih firmi iz BiH (iz ovih ili onih razloga) dolazak Forbesa zaista predstavlja jedan svijetli trenutak kako za BiH tako i za regiju. Kao neko ko Forbes prati već 27 godina, mogu da posvjedočim vjerodostojnosti i nadasve kvaliteti koju Forbes BIH tim donosi svojim pratiteljima, a u ovim vremenima zatvorenih medija, naprosto je rijetkost pa samim time i impresivno to kako Forbes BiH emulira model svoje matične kuće koji odiše inspirativnošću i karakterom”, kaže o Forbesu Sanel Halilbegović, predsjednik odsjeka za međunarodne finansije i bankarstvo na Burch univrzitetu.

Urednica portala Ika Ferrer Gotić ističe da se u analizama uvijek vode time da iza svake brojke stoje ljudi s vlastitim pričama, snovima i izazovima. Ekonomija je mnogo više od brojki; to je priča o ljudima, njihovim naporima, radu i zajedničkom prosperitetu i to je ono čime se Forbes BiH vodi. U našem pristupu uvijek ćemo naglašavati važnost pojedinca i njegove uloge u oblikovanju ekonomske stvarnosti koju posmatramo, dodaje ona.

Kroz posebne rubrike i događaje, Forbes donosi priče usešnih pojedinaca, ne samo iz Bosne i Hercegovine već iz čitavog regiona, čime pruža podršku razvoju poduzetništva i inspiriše nove generacije.

Globalno popularne liste našle su svoju publiku i u Bosni i Hercegovini te su se već izdvojile kao sadržaj koji čitaoci vole: 10 najbogatijih na svijetu u decembru, Bosnanci i Hercegovci na Forbes listi 30 ispod 30, mladi inovatori iz regije.

Poslovna zajednica već sada doživljava Forbes kao partnera u promociji dobre prakse. CIlj nam je da Forbes Bosna i Hercegovina bude nezaobilazna destinacija za sve one koji žele biti u toku s najnovijim poslovnim trendovima, analizama tržišta i uspjesima regionalnih poduzetnika. Da bude redovno štivo za poduzetnike i menadžere, za opinion makere i sve one koji razumiju da razvoj svih segmenata društva počinje upravo s privrednim razvojem.

Radujemo se interakciji s čitaocima i želja nam je da kreiramo zajednicu posvećenu razmjeni ideja, iskustava i najboljih praksi u poslovnom svijetu. Pridužite nam se na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, X i Linkedin.

Forbes u Bosni i Hercegovini je samo jedno od pet digitalnih izdanja koje je u regionu otvorila kompanija United Media. Najnovijim potezom kompanija je učvrstila poziciju medijskog lidera u jugoistočnoj Europi. United Media u svom portfoliju ima više od 120 medija: 60 televizija, 40 portala kao i radio stanice i štampana izdanja. Posluje u osam zemalja i zapošljava 4.200 ljudi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!