Islamska zajednica u BiH pustila u rad solarnu elektranu “Green Vakuf Tešanj”

Ekonomija 10. okt 202416:06 0 komentara
MINA

Na vakufskoj parceli u Tešnju danas je svečano u rad puštena solarna elektrana "Green Vakuf Tešanj", čiji je investitor Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini.

Ovaj uspješno realizirani projekat, kako je istaknuto, treba uspostaviti novi model razvoja podrške vjerskom životu na određenim područjima djelovanja Islamske zajednice.

– Planiramo da u narednom periodu realiziramo još ovakvih projekata. U svakom slučaju, želim posebno zahvaliti Medžlisu Tešanj na nesebičnoj podršci ovom projektu, bez njih bi ovo bilo zaista teško realizovati – izjavio predstavnik investitora Zejnil Rebihić.

Ovom prilikom prisutnim se obratio i zamjenik reisul-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini prof. dr. Enes-ef. Ljevaković, koji je pojasnio da ove investicije Islamske zajednice, zapravo, u suštini predstavljaju unapređenje vakufske imovine.

– Posebno zahvaljujem nosiocima projekta, ali i općinskim organima na podršci – kazao je zamjenik reisul-uleme.

Svečanosti su prisustvovali i muftija zenički hfz. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, koji je na kraju proučio i dovu, zatim direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice hfz. dr. Senaid Zajimović, predsjednik Izvršnog odbora MIZ Tešanj Zehrudin Kruško, glavni imam mr. Fuad-ef. Omerbašić, kao i načelnik Općine Tešanj Suad Huskić, te drugi predstavnici Medžlisa i Općine.

Nakon svečanosti, u prostorijama Medžlisa Tešanj direktor Zejnil Rebihić održao je prezentaciju projekata iz ove oblasti koji su u toku realizacije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!