Na Međunarodni aerodrom Tuzla sletio prvi avion kompanije Pegasus: Uvedena nova linija Tuzla – Istanbul (VIDEO)

Ekonomija 24. aug 202412:21 > 13:39 0 komentara
Vlada TK

Pegasus Airlines dodao je Tuzlu kao novi aerodrom u svoju rastuću mrežu od preko 140 destinacija u 53 zemlje.

Taj poznati turski niskotarifni avioprevoznik od danas, 24. augusta 2024. uvodi redovnu liniju između Istanbula (aerodrom Sabiha Gokcen) i Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Vlada TK

Redovni letovi u prodaji su na službenoj stranici avioprevoznika koji planira saobraćati od pomenutog datuma jednom sedmično između Istanbula i Tuzle, svake subote.

Avionske karte dostupne su po cijenama od 39,99 eura, a moguće ih je kupiti na stranici www.flypgs.com.

Direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Dževad Halilčević izjavio je da nova linija Pegasus Airlinesa označava važan napredak u povećanju pristupačnosti i jačanju povezanosti između Turske i Bosne i Hercegovine, poboljšavajući i turističku i poslovnu razmjenu između dvije regije.

Vlada TK

“Ovo je dugogodišnji nedosanjani san koji je danas ispunjen. Mi smo našim izdvajanjem za infrastrukturne projekte pokazali koliko nam je stalo do aerodroma, a ono što slijedi su dodatna sredstva za subvencioniranje letova, koje je neophodno da bismo ih uspostavili, posebno za linije prema gradovima zapadne Evrope”, kazao je Irfan Halilagić, premijer Tuzlanskog kantona.

Saradnja je uspostavljena početkom juna kada su predstavnici Vlade Tuzlanskog kantona boravili u posjeti Turske.  Na prvom letu prisustvovale su i turske delegacije, uključujući predstavnike Ministarstva za promet i infrastrukturu.

“Pokretanjem ovih letova vjerujemo da će se ove veze produbiti te da će nastaviti jednom uzlaznom putanjom. Posebno se nadam da će ovi letovi donijeti i u ekonomsko-trgovinskom razvoju ove regije”, izjavio je Enver Iskurt, zamjenik ministra prometa i infrastrukture Turske.

Osim Pegasusa, Međunarodni aerodrom Tuzla uspostavio je saradnju i sa turskom niskobudžetnom kompanijom aJet koja će od ove jeseni također letjeti za Istanbul, a od iduće godine i za Antaliju.

Vlada TK

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!