Nevjerovatan potez: Musk pokriva pravne troškove jednoj skupini korisnika X-a

Ekonomija 06. aug 202311:21 0 komentara
REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Vlasnik platforme X Elon Musk planira pokriti pravne troškove ljudi prema kojima su se poslodavci nepravedno ponijeli zbog objava ili 'lajkova' na društvenoj mreži prethodno poznatoj kao Twitter.

Ako ste bili nepravedno tretirani od strane vašeg poslodavca zbog objava ili ‘lajkanja’ nečega na ovoj platformi, mi ćemo financirati vaš pravni trošak”, objavio je Musk na X-u dodavši da neće biti ograničenja u financiranju računa.

Musk je krajem jula rekao da su mjesečni korisnici X-a dosegnuli „novi maksimum” te je podijelio graf koji prikazuje da je posljednja brojka premašila 540 miliona korisnika.

Ta brojka stigla je u trenutku kada kompanija prolazi kroz organizacijske promjene i nastoji povećati trenutno padajuće prihode od oglašavanja.

Musk je u julu preimenovao Twitter u X i predstavio novi logo s kojim je zamijenjen 17-godišnji ikonični logotip plave ptice, označivši tako fokus na stvaranje „aplikacije za sve”.

Početkom jula je pak izvijestio da je novčani tok i dalje negativan zbog gotovo 50-postotnog pada prihoda od oglašavanja i velikog duga. Porast prihod od oglašavanja koji se očekivao u lipnju nije se ostvario.

Meta Platforms je 5. jula lansirao konkurentsku platformu pod nazivom Threads.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!