Otvoren Paviljon BiH na sajmu poduzetništva EXPO 2020 u Dubaiju

Ekonomija 04. okt 202111:12 > 11:26 0 komentara
Expo 2020 Dubai
Expo 2020 Dubai

Paviljon Bosne i Hercegovine na sajmu poduzetništva EXPO 2020 u Dubaiju otvoren je za posjetitelje, potvrdio je ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić, prenosi Anadolija.

Delić je izjavio da je paviljon funkcionalan te da će narednih dana biti dodatno preuređen i ispunjen sadržajima koji će biti jedinstvena promocija privrede i turističkih potencijala koje će predstaviti kao prilike za investitore, ali i posjetitelje.

Bosna i Hercegovina je tačka spajanja i preplitanja istoka i zapada, zemlja dobrih, otvorenih ljudi, višestoljetne kulture i multietničkog suživota, zbog čega će se upravo ta činjenica iskoristiti i predstaviti kao najveći potencijal za stvaranje veza s potencijalnim investitorima.

U narednih šest mjeseci mi ćemo svijetu predstaviti sve naše prirodne i industrijske potencijale, s posebnim akcentom na specifičnosti, inovativnost i strateške grane privrede. Vjerujemo da će nam se sav trud koji smo uložili vratiti kroz investicije koje će, osim oporavka naše privrede, generirati i unapređenje poslovnog ambijenta koji će Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu pozicionirati kao jednu od najkonkurentnijih turističkih i općenito investicionih destinacija u ovom dijelu Evrope, naglasio je Delić.

Poduzetnici iz BiH dobili su priliku da se predstave na najvećem svjetskom sajmu EXPO Dubai 2020, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, nakon što je Vlada KS odlučila preuzeti obaveze organizacije njihovog nastupa na izložbi koja traje od 1. oktobra do 31. marta 2022. godine.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!