Reakcija prevoznika iz BiH na mjere Slovenije

Ekonomija 21. okt 202315:28 1 komentar
PU Koper

Pojačani pregledi na graničnim prelazima Slovenije, sa Hrvatskom i Mađarskom, mogli bi da ostave posljedice na domaće autoprevoznike, ali i generalno, privredu. Nikola Grbić, iz Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske, za N1 kaže da ako je prevoznicima i prije ove odluke, na primjer, iz Sarajeva ili Banjaluke, tokom transporta robe za Njemačku, trebalo dva do tri dana, nakon ove odluke trebaće im mnogo više.

“Umjesto tri dana trebaće nam pet, šest ili sedam dana. Ipak će se početi stvarati veće gužve na graničnim prelazima između BiH i Hrvatske, pa između Hrvatske i Slovenije i između Hrvatske i Mađarske. Policijske strukture će raditi na tome da u velikom obimu pregledaju autobuse, promet putnika“, navodi Grbić.

Kaže da Udruženje ima informacije da, na primjer u Bregani, građani EU neće se toliko zadržavati na granicama. S druge strane…

“Sve što dolazi s područja istoka, od prevoza putnika, tereta, te putničkih vozila, biće detaljno pregledani, što će usloviti stvaranje gužve”, kaže Grbić.

Uz to, kako navodi, postoji strah da ove privremene mjere budu produžene, ali i da bude ukinuta schengen zona prema zemljama EU, na italijanskim, austrijskim i njemačkim granicama, zaključuje Grbić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare