U ponedjeljak počinju radovi na ključnoj raskrsnici u Tuzli: Gradi se kružni tok “Slatina”

Ekonomija 16. okt 202414:40 0 komentara
Denis Hisari/N1 - Ilustracija Tuzla

U ponedjeljak, 21.10.2024. godine počinju radovi na rekonstrukciji putne i komunalne infrastrukture na raskrsnici kružnog toka “Slatina”, jednog od ključnih prometnih čvorišta u gradu.

Kako je saopćeno iz Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla, projekat rekonstrukcije obuhvatit će radove na formiranju kružnog toka sa pripadajućom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom, kao i modernizaciju javne rasvjete, sistema vodosnabdjevanja, te površinske i kanalizacione odvodnje.

Grad Tuzla

“Ove mjere imaju za cilj povećanje protočnosti saobraćaja, poboljšanje sigurnosti motornog i pješačkog saobraćaja te smanjenje zagušenja u saobraćajnim špicama”, navodi se u saopštenju.

Tokom izvođenja radova, promet će se odvijati po privremenom režimu, koji će biti jasno označen odgovarajućim saobraćajnim znakovima.
“Učesnici u saobraćaju se mole za strpljenje i razumijevanje te im se preporučuje korištenje alternativnih putnih pravaca gdje god je to moguće”, poručuju iz Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla.

Kako je ranije rekao gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić, projekat je vrijedan 1,4 miliona KM.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!