Wizz Air u Tuzli obustavlja letove za nekoliko destinacija

Ekonomija 20. jul 202315:55 1 komentar
Wizz air

Iz Wizz Air su danas potvrdili da planiraju prilagođavanje mreže i optimizaciju tržišta svojih letova u Bosni i Hercegovini, premještajući u septembru ove godine svoja dva aviona bazirana u Tuzli u druge baze unutar mreže.

To čini zbog promjenjivog ekonomskog okruženja, kao i operativnih izazova uzrokovanih vremenskim prilikama u regiji te da bi iskoristio prilike za rast preraspodjelom svojih kapaciteta na druge rute sa većom potražnjom. Iako će nekoliko linija biti obustavljeno, Wizz Air će nastaviti sa letovima na relacijama iz Tuzle do Basel Mulhousea, Dortmunda, Frankfurt-Hahna i Memmingena.

“Putnici zahvaćeni ovim promjenama će biti obaviješteni putem e-maila i imat će mogućnost izbora između povrata 120% originalne cijene karte u vidu kredita aviokompanije, 100% gotovinskog povrata novca ili alternativnog leta. Svim zaposlenicima sjedišta iz Tuzle bit će ponuđene mogućnosti preraspoređivanja u druge baze Wizz Aira”, objavili su iz ove kompanije.

Iz Wizz Air, dodaju, ostaje posvećen dugoročnom rastu na Balkanu, otvarajući stotine radnih mjesta i istovremeno stimulirajući turističku i ugostiteljsku industriju. U proteklih dvanaest mjeseci, Wizz Air je najavio raspoređivanje novih aviona u Tiranu, Skoplje i Beograd te pokretanje novih linija prema Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji, Luksemburgu, Poljskoj, Grčkoj, Španiji i mnogim drugim zemljama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare