Wizz Air ukida još linija: Među njima jedna popularna iz Sarajeva

Wizzair

Niskotarifni prijevoznik Wizz Air nastavlja smanjivati svoje operacije iz Bosne i Hercegovine u nadolazećoj zimskoj sezoni, koja počinje 29. oktobra. Osim planiranog zatvaranja baze u Tuzli od sredine septembra, što će rezultirati ukidanjem dvanaest letova rute, te nedavnog dodavanja Hahna na popis ukinutih odredišta iz Tuzle, niskobudžetni prevoznik će također obustaviti operacije između Abu Dhabija i Sarajeva.

Posljednji let na toj liniji, koja je pokrenuta u oktobru 2021., bit će obavljen 28. oktobra. Nakon toga biće obustavljena prodaja karata, no očekuje se da će zračni prevoznik obnoviti usluge između dva glavna grada 31. marta 2024., iako su promjene i dalje moguće u ovoj ranoj fazi.

Wizz Air će također prekinuti letove iz Banjaluke za Stockholm Skavsta, s posljednjom linijom planiranom za 28. avgust. Nadalje, letovi iz drugog najvećeg grada Bosne i Hercegovine za Hamburg bit će prekinuti 28. oktobra. Kao rezultat toga, Wizz Air će održavati operacije od Banjaluke do Basela i Dortmunda nadolazeće zime, prenosi Ex-Yu Aviation

Sa svoje strane, operater u Banjaluci priopćio je da zračni prevoznici zadržavaju pravo izmjene svoje mreže odredišta i da aerodrom ima ugovor s Wizz Airom do ljetne sezone 2024., sljedećeg marta, što znači da dvije strane tek trebaju pregovarati operacije prevoznika nakon ovog datuma.

Dobra vijest je ponovno uspostavljanje njegove dvosedmične linije London Luton – Sarajevo 25. septembra. Kao rezultat toga, niskobudžetni prijevoznik će zadržati samo sedamnaest sedmičnih odlaznih letova iz zemlje ove zime, što je manje od 54 sedmične usluge u istom razdoblju prošle godine.

Wizz Air, koji već nekoliko godina održava svoju poziciju najvećeg bosanskohercegovačkog prijevoznika, ove će zime biti izjednačen s Turkish Airlinesom po broju obavljenih sedmičnih letova, a imat će samo tri polaska više od svog niskotarifnog rivala Ryanaira, piše Indikator.ba

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad