Ekspert o ubici iz Gradačca: Klasični psihopata sa nedostatkom samopouzdanja

Vijesti 14. aug 202311:40 0 komentara
IG

Inspektor za cyber kriminal Saša Petrović je u Novom danu na N1 govorio i o psihološkom profilu ubice iz Gradačca. Naime, Petrović je kazao da se radi o klasičnom psihopati, sa nedostatkom samopouzdanja.

“Klasični psihopata, nedostatak samopouzdanja. Vjerovatno se radi i o upotrebi anaboličkih steroida. Ja sam bio u specijalcima gospodina Vikića, znam šta je potrebno za onakvu masu. Prevelika količina prouzrokuje nasilništvo uz ostale faktore. Kukavica. Takvi ljudi kao on i slični kod nas u policiji sjede i plaču, a tamo gdje mogu iživljavaju se na nejakoj osobi i slabijoj od sebe. Vjerovatno je to i naučio od nekog, da ne uvrijedim nikog”, pojasnio je Petrović i dodao:

Kako policija locira sumnjive osobe: Od GSM kartice do korisničkog računa

“Ovi što podržavaju, to im je jedini način ekspresije nezadovoljstva svojim životom. U većini slučajeva to su maloljetnici, žele postati popularni i sakupljati lajkove. Ljudima je u prirodi uvijek bilo da gledaju nasilne stvari, prije su to bila javna pogubljenja, neko gleda iz zadovoljstva, nego iz sažaljenja.”

Meni nije problem gledati obdukciju, ali jeste video kao ovaj. Najgore je forenzičaru koji poslije nas mora pregledati sve video snimke i upisati sve detalje, poručio je.

PRIJAVITE NASILJE

Broj policije u Bosni i Hercegovini 122
SOS telefon u Federaciji Bosne i Hercegovine 1265
SOS telefon u Republici Srpskoj 1264
SOS crvena linija u Kantonu Sarajevo 033 222 000

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!