Elek nastavlja s provokacijama: Objavio fotografiju prerezanog jarbola zastave BiH na Jahorini i poručio: “Duvao je jak vjetar”

Vijesti 04. sep 202409:48 0 komentara
"X"

Za vikend je postavljena zastava Bosne i Hercegovine na jahorinskom vrhu Košuta, međutim, dan kasnije ona je uništena i uklonjena. Iza tog poteza su stali predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Jahorina" Nedeljko Elek i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić. Kao da to nije bilo dovoljno, Elek je nastavio s provokacijama.

Naime, na platformi “X” Elek je objavio fotografiju prerezanog jarbola na kojem se nalazila zastava BiH te je dodao i opis:

“Duvao je jučer jak vjetar na Jahorini”.

Podsjećanja radi, Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo jučer je najavio krivičnu prijavu protiv Eleka zbog oštećenja i otuđenja tuđih stvari navodeći da će zastava bez obzira na sve biti vraćena.

Naveo je da se oštećenje desilo dan nakon postavljanja te je istakao da je još gora činjenica podatak da iza svega stoje vlasti entiteta Republika Srpska.

“Iznoseći neistine da se radi o prostoru entiteta RS i nebuloze kako na Jahorini može stajati jedino zastava Republike Srpske, simboli Nemanjića itd.”, poručio je, između ostalog, Efendić.

Efendić najavio prijavu protiv Eleka zbog uništene zastave BiH na vrhu Jahorine: “Postavljena je u FBiH i bit će vraćena”

Inače, Elek je ranije potvrdio da je zastava BiH uklonjena:

“Oni su zastavu postavili jučer. Došli su sa kvadovima na Jahorinu, a jedan od njih je nosio ratnu zastavu. Kasnije je utvrđeno da je riječ o pripadniku federalnog MUP-a, koji je uhapšen u Krupcu”.

Ubrzo ga je demantovao i federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak koji je, između ostalog, poručio da MUP RS nije, a niti smije, hapsiti pripadnike MUP-a zbog državne zastave.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!