Elek o knjiženju državnog zemljišta na Jahorini: Pozvat ćemo sudije na trampolinu, a tužioce na roler coaster

Vijesti 31. jul 202412:14 0 komentara
N1

Državno zemljište na Jahorini, čiju prodaju je 11. jula poništio Ustavni sud Bosne i Hercegovine, uknjiženo je u vlasništvo kupca, privatnu kompaniju "Drvo-Export" iz Teslića i pored odluke o poništavanju prodaje. Nedeljko Elek, predsjednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina za N1 je kritikovao Ustavni sud ponovo osporavajući njegove odluke.

Naime, zemljište je kupljeno od vlade Republike Srpske u januaru, a Ustavni sud BiH je ranije ovog mjeseca poništio ugovor, jer je riječ o državnoj imovini.

Vlada RS u januaru ove godine prodala je za oko 21 milion eura 56,4 kvadratnih kilometara zemljišta na Jahorini. Ustavni sud BiH je naložio Vladi RS da poništi sve aktivnosti u vezi s prodajom tog zemljišta.

RS preknjižila državno zemljište na Jahorini mimo odluke Ustavnog suda BiH

Elek je na određeni način ismijao takvu odluku Ustavnog suda BiH.

“To nije Ustavni sud, to je zaustavni sud koji želi zaustaviti sve investicije u Republici Srpskoj i prema tome se i odnosimo. Nije riječ samo o Jahorini ista stvar je i sa HE Buk Bijela i mnogim drugim investicijama koje žele zaustaviti. Prošle godine sam rekao i vama sa N1 i vidite da sam bio upravu. Imovina je uknjižena isti dan tako da tu nema nikakvih problema, evo pozvat ćemo sudije Ustavnog suda da dođu na trampolinu”, rekao je Elek.

Schmidt demantovao navode iz RS: Državna imovina nije riješena u Daytonu

Podsjetimo, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt poništio je antidejtonske zakone koje je usvojila Narodna skupština entiteta Republika Srpska u vezi s neobjavljivanjem odluka visokog predstavnika i neprimjenjivanjem odluka Ustavnog suda BiH.

Christian Schmidt poručio: Jasan sam, ne dirajte Ustavni sud BiH

Shodno tome, nepoštivanje odluka koje donese Ustavni sud BiH smatra se krivičnim djelom, pa je novinarka N1 upitala Eleka da li očekuje da Tužilaštvo BiH reaguje u skladu s tim.

“Pozvat ćemo i tužioce na roler coaster pa neka se vrte”, kratko je i ironično prokomentarisao Elek.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!