Elvir Karalić za N1: Dino i njegova curica ponovo će imati krov nad glavom, danas kupujemo zemljište

Vijesti 14. okt 202410:53 0 komentara
Hercegovina.info

Sve što je materijalno, nadoknadivo je - pokazalo se to opet kad se dobri ljudi udruže. Dino Begić i njegova kćerkica Dalal, koji su u poplavama i klizištu u selu Zlate kod Jablanice ostali bez svog oslonca, supruge, odnosno majke, ali i doma koji su skupa gradili, dobit će novi krov nad glavom.

Ovu informaciju za N1 je potvrdio Elvir Karalić, član Upravnog odbora Filantropskog foruma u BiH i idejni tvorac, osnivač i predsjednik Udruženja „Pomozi.ba“.

“Odmah nakon ove emisije idem na potpisivanje ugovora. Svi smo vidjeli onu tešku situaciju porodice, gdje majka trudnica izgubila život. Otac i kćerkica upravo čekaju. Mi potpisujemo ugovor, doniramo im 70.000 KM za kupovinu zemlje. U suštini mi bismo im čitavu kuću izgradili, ali javili su se donatori sa više strana i rekli su ‘mi ćemo kuću napraviti, a vi kupite zemlju'”, rekao je Karalić.

Dino Begić je sam izabrao zemlju, a ona se nalazi blizu područja gdje im je bila ranije kuća, kako bi bili blizu svoje rodbine.

“Tragedija je velika. Curica je ostala bez majke, ali materijalno sve možemo vratiti i to ćemo se potruditi da uradimo”, istaknuo je Karalić, čije se ime i prezime posljednjih dana s velikom zahvalnošću spominje.

Prikupljeno više od 5 i po miliona KM

On je kazao i da su velike donacije najavljene iz Evrope.

“Prva faza čišćenja sa teškom mehanizacijom je već završila posao, sada ide čišćenje ručno. Ide isušivanje dijela kuća koje nisu potpuno uništene. Mi već dajemo novčane donacije porodicama da mogu sami da kupuju ono što im je potrebno. Pored toga idu donacije u bijeloj tehnici”, naveo je Karalić.

Akcija Udruženja “Pomozi.ba” još traje. Broj za donacije 17039 je i dalje aktivan, a pozivom se doniraju 2 KM. U humanitarnoj akciji za poplavljena područja je prikupljeno više od 5 i po miliona KM, Karalić dodaje, da se ide ka 6 miliona KM,  više od milion KM je došlo s poziva na broj 17039.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!