Emotivno obraćanje Arijane Memić na Skupštini KS: Napuštam Klub NiP-a. Niko se neće poigravati sa mojom porodicom i sa mnom

Vijesti 08. apr 202413:36 > 18:12 0 komentara
F.Z./N1

Arijana Memić je na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo koja je posvećena sigurnosti u glavnom gradu poručila da izlazi iz Kluba NiPa. Obratila se komesaru rekavši da je slavio kada je u petak oslobođen Hasan Dupovac.

“Nisu problemi od jučer, od tome govorimo proteklih godina. Upozoravala sam ministra i pojedine kolege iz Kluba. Mislili su da ću to da progutam. Mjesec dana sam čekala da mi neko odogovri na pitanje, pa i ako postoji zakonska prepreka da mi se to navede. Dobila sam odgovor u jednoj rečenici. Komesar mi rekao da mi ne može dati traženi odgovor zbog zaštite ličnih podataka”, kazala je Memić.

Potom je dodala:

“Frustrira me da je broba moje porodica agonija od osam godina stala u jednu rečenicu. Nisam tražila lične podatke, nego službene podatke. Nikada neću raditi iza zatvorenih vrata. Smatram da ako imamo vlast u rukama, ako ne obavljamo časno i pošteno, zašto je grčevito čuvamo. Meni vlast ne vrijedi ništa. Mogu vam pričati i kako izgleda kada se godinama borite za siguran kanton”. 

Arijana Memić je potom emotivno saopštila da napušta klub Naroda i pravde.

“Napustila sam klub NiP-a. Nisam član niti jedne stranke, pa ne mogu da istupim. Izlazim iz kluba jer neću dozvoliti da se bilo ko poigrava sa mnom i borbom moje porodice. Tereta sam toliko podnijela da promijenim nešto. Vjerovala sam u dobronamjernost. Ne možete komesaru reći da u petak se pila slatka jer je oslobođen Hasan Dupovac. U ovom KS se može sve završiti zahvaljujući parama. Ja ću svoju borbu nastaviti sa svojom porodicom časno i pošteno. Možda nekada izgubimo bitku ali nastavljamo dalje. Dokazali smo da govorimo istinu. Neću izdati narod koji je glasao za mene.”

Pojedini zastupnici ispratili njen govor aplauzom.

O dešavanjima na sjednici Skupštine KS detalnije Dragica Gajić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!