Entitetski ministri unutrašnjih poslova razgovarali o provokacijama i zastrašivanju povratnika u RS

Vijesti 07. jan 202418:46 0 komentara
N1

Entitetski ministri unutrašnjih poslova Ramo Isak i Siniša Karan razgovarali su nakon vrijeđenja i provokacija Bošnjaka u RS.

Na mrežama je objavljen snimak na kojem se vidi kolona vozila koja se vozi Vlasenicom, tačnije dijelom Vlasenice gdje su većinski stanovnici Bošnjaci, uz sirene i povik “ustajte bal*je”

Slične scene zabilježene su i u Potočarima. Na mrežama je jedan od mještana objavio video u kojem se čuju pucnji i sramotne “pjesme” uz gusle “Srebrenico grobnico bali*a” te “Vlasenico druga Srebrenico”.

Kontkatirali smo PU Zvornik povodom ovog incidenta, ali su nas uputili na portparolku koja nije odgovorila na naše pozive.

O svemu se oglasio i ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak.

Vrijeđanje Bošnjaka u Vlasenici i Potočarima: Iz kolone vozila pod pratnjom MUP-a RS pucnji i “pjesme” o genocidu. Oglasila se policija

“Federalni ministar unutrašnjih poslovao Ramo Isak jutros je stupio u kontakt s ministrom unutrašnjih poslova RS-a gdin. Sinišom Karanom, a tema razgovora bili su povratnici u bh. entitetu RS.
Ministar Isak upoznao je ministra Karana kako je Kabineta ministra FMUP-a dobio nekoliko snimaka, objavljenih na društvenim mrežama, gdje se provociraju i zastrašuju povratnici te poručio kako nikome u Bosni i Hercegovini nije u interesu da se podižu tenzije i da se bilo koji građanin osjeća ugroženo na bilo kojem dijelu teritorije naše zemlje.
Od ministra Karana zatražio je da poduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje se odnose na zaštitu povratnika u bh. entitetu RS.

Ministar Karan informisao je ministra Isaka kako MUP RS poduzima sve aktivnosti da se obezbjedi opšta sigurnost na prostoru bh. entiteta RS”, poručio je Isak.

Pažnju javnosti izazvala je i osuda na dešavanja u Vlasenici koju je uputila Aleksandra Pandurević iz SDS-a.

Oštra reakcija Aleksandre Pandurević nakon vrijeđanja Bošnjaka u Vlasenici: “Nije čovjek, a još manje pravoslavac”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!