EU Delegacija i Misija OSCE-a u BiH izrazili saučešće porodicama žrtava stravičnog zločina u Sanskom Mostu

Vijesti 21. aug 202416:38 0 komentara
N1

Nakon trostrukog ubistva u zgradi Gimnazije u Sanskom Mostu, u kojem su smrtno stradali direktor škole, profesorica engleskog jezika i sekretarica, oglasile su se međunarodna predstavništva u Bosni i Hercegovini s izrazima saučešća porodicama stradalih i podrškom institucijama u rješavanju strašnog zločina.

Duboko smo šokirani i ožalošćeni pucnjavom koja se dogodila u Gimnaziji u Sanskom Mostu. Porodicama direktora, sekretarice i profesorice škole, kao i svim njihovim kolegama te cjelokupnoj zajednici upućujemo izraze našeg najdubljeg saučešća”, saopšteno je iz Misije OSCE-a u BiH.

Iz Misije su izrazili podršku Policiji i Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona u rješavanju ovog strašnog zločina.

I Delegacija Europske unije u BiH oglasila se ovim povodom, izrazivši saučešće porodicama žrtvama i onima koji su pogođeni ovim činom nasilja.

Podsjećamo, direktor Uprave policije Amel Kozlica danas je na konferenciji za novinare kazao kako se trostruko ubistvo desilo u 10:06 sati, nakon čega je napadač pokušao samoubistvo, te je hospitaliziran na UKC RS u Banjaluci. U cilju istrage, koju nadgleda Tužilaštvo Unsko-Sanskog Kantona, nije mogao iznijeti više detalja.

Kaže kako oružje nije na očigledan način uneseno u prostoriju škole, te da je u tim trenucima u školi bio i određeni broj učenika, s obzirom da su u toku i popravni ispiti.

Sutra će biti odlučeno da li će nova školska godina početi na vrijeme ili će biti prolongirana.

Građani Sanskog Mosta

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!